Головна » 2013 » Травень » 8 » Образ талановитого вчителя
10:35
Образ талановитого вчителя

     На сучасному етапі розвитку українського суспільства надзвичайно важливим і необхідним є створення сприятливих умов для становлення особистості, розвитку юного покоління, задоволення його духовних та фізичних потреб.

     Майбутнє держави залежить від того обсягу уваги, турботи та доброти, яку отримує від нас, дорослих, підростаюче покоління. Віддавати цьому все необхідне, підтримувати обдарованих, заохочувати здібних, всебічно розвивати їх – повсякденне завдання, яке ставить перед собою учитель-методист, ветеран педагогічної праці Білокінь Ганна Йосипівна. Нещодавно для колег, учителів хімії міста вона провела відкрите показове факультативне заняття з хімії, на якому обдаровані школярі демонстрували свої знання.

     Тільки за останні чотири роки Ганна Йосипівна підготувала 24 призери міських та обласних олімпіад. Та особливо щедрим на досягнення її учнів став 2013 рік. Саме в цьому році її учениця 11-А класу Шатило Софія виборола перше призове місце на обласній олімпіаді з хімії та стала учасником IV етапу Всеукраїнської олімпіади, яка проходила у Рівному.

     Гордиться вчитель і досягненнями учня 10-А класу Волинця Ярослава, який виборов перше призове місце на міській олімпіаді.

     Ганна Йосипівна – учитель-методист, учитель-ветеран, відмінник освіти України. Її особистість – зразок шляхетності та педагогічної доброчинності. Наставник, ким учні захоплюються, на кого хочуть бути схожими. У своїй щоденній роботі з учнями керується принципом «нехай учень отримує знання не через педагога, а через самого себе, нехай він, школяр, не зазубрює науку, а творить свої досягнення сам». Тому на кожен урок приходить із запитаннями, а не відповідями, створює теплу емоційну атмосферу, яка сприяє пошуку, дослідженню, збуджує розум кожного учня.

     А ще вона, учитель-майстер, уже з перших зустрічей з учнями бачить обдарованість, здатність дитини до розумових процесів вищого рівня. Прекрасний психолог, уміло долає у здібних дітей стурбованість у зв’язку з їх несхожістю з однолітками. Навчання таких учнів здійснює в рамках традиційного класу, але за індивідуальними підходами, залучає здібних до творчості, дослідницької діяльності, навчає здійснювати, будувати гіпотези, класифікувати, виконувати мисленнєві операції найвищого рівня. Навчає з великою повагою до учня, виховує вміння презентувати знання і гордитись ними, створюючи однакові стартові умови  та можливість переходу до вищого рівня. Переконує вихованців, що тільки знання є необхідною умовою досягнення Україною іміджу першовартісної, шанованої міжнародною спільнотою держави.

     Учитель вірить, що її сьогоднішні учні обов’язково стануть високопрофесійними спеціалістами у різних галузях виробництва, елітою української нації. Розуміння, що бажання бути кращим генетично закладено в дитині долає всі перешкоди і труднощі у засвоєнні одного з нелегких шкільних предметів – хімії.

     Тому образ талановитого вчителя не тільки захоплює, а й яскраво демонструє можливості і перспективи розвитку творчості у співпраці, співдружності, співтворчості. Її натхнення, праця є прикладом та захоплює небайдужі серця колег, перед якими сьогодні стоїть найважливіше завдання – забезпечити щасливе майбутнє сьогоднішніх школярів.

Стельмашенко О.В., заступник директора

з навчально-виховної роботи

Переглядів: 668 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Адреса закладу:
Верба І.А.
19000 Черкаська обл.,
м. Канів, вул. Дніпробудівська, 2

(8-047-36)3-21-36 kanivschool4@ukr.net
Місцезнаходження закладу
sample map